Értékelés - Julia Lewis Thomson: Többek által

2018. május 5., szombat





Sziasztok!

Megérkeztünk április havi TBR Jar közös olvasmányunkkal ami nem más mint Julia Lewis Thomon: Többek által könyve volt.


Fülszöveg

Te ​megérdemelnéd a második esélyt?

Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út 
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog. 
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?

Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek

Coeur értékelése

Ez a könyv volt az áprilisi közös olvasmányunk. A téma nagyon ütős. A szeretet elvesztésétől való félelem, az önsajnálat és az önbecsülés hiánya.
Anna, akinek apja még gyerekkorában otthagyja a családját, abban a szellemben nevelkedett fel, hogy a férfiakban nem lehet megbízni, úgyis lelépnek. Ezért nem is tud megbízni egy férfiban sem. Emellett meggyőződésévé vált, hogy ő selejtes, nem méltó senki szeretetére. Az életét beárnyékoló tragédiák sem segítik elő önbecsülésének fejlődését. Hosszú utat kell bejárnia ahhoz, hogy felismerje: szeretni akkor is megéri, ha fáj. De előbb önmagát is szeretnie kellene ahhoz, hogy el tudja fogadni mások szeretetét.

A történet biztosan segítséget nyújt a hasonló problémákkal, érzésekkel birkózó lányoknak. Tőlem azonban elég távol áll Anna karaktere, így időnként nehezen értettem tépelődését, bizonytalanságát. De az is lehet, hogy csak elfelejtettem már, milyen volt fiatalabbként azon igyekezni, hogy mindenkinek megfeleljek:-) Higgyétek el lányok: semmi szükség rá! Szeressétek magatokat! 

Értékelésem: 4 csillag

Kikyo értékelése

Rengeteg überfelmagasztaló értékelést olvastam erről a könyvről, úgyhogy mindjárt az elején szeretném leszögezni, valószínűleg bennem van a hiba. Először is: könyörgöm! Miért használ egy magyar írónő angol álnevet, amikor a könyvéről ordít, hogy magyar!!!!! És itt nem arra gondolok, hogy magyar neve van a szereplőknek és a helyszíneknek, hanem egyszerűen a történetvezetésen látszik. Pl. Olvastam egy rakás Leiner Laura könyvet, imádtam őket, minőségileg senki nem mondja meg, hogy magyar írónőtől származik és nem egy külföldi regény fordítása. És vállalja a nevét! A Többek általban a párbeszédek helyenként olyan „gagyira” sikeredtek (szerintem), mintha egy hollywoodi szuperprodukciót hasonlítanánk össze a Barátok közttel. A történet szerintem szintén közhelyet boncolgat: Ne törődj senki véleményével, csak a saját boldogságoddal! Persze, újabban minden okos ember ezt szajkózza, de valljuk be, ha egy ilyen szituációba kerülne valamelyik barátunk, vagy családtagunk, mi mosolyogva megveregetnénk a vállát, hogy persze, te csak légy boldog, vagy ne adj Isten, nem állnánk vele szóba, mert „elszeretett” ezt vagy azt. És tessék, már itt is van ez a tipikus magyar mentalitás. Meg ott is, hogy mennyire másképp ítélik meg Léna és Peti, meg Anna és Tamás kapcsolatát, holott lényegében szinte ugyanaz a szitu. Mondjuk Annáéknál dupla csavar van, de szerintem ez elég ritka helyzet. Egyébként szerintem Anna előbb-utóbb mindenképp Tamás mellett kötött volna ki (Spoiler: akkor is, ha András nem hal meg), bárhogy is tagadja. Egyébként nekem nem szimpi a csaj. Normális karakternek Maximot tarottam és András családját (kivéve Tamást). A többiek is életszerűek voltak, de úgy éreztem mindenki kattant egy kicsit. Azért aki szereti a jó magyar szappanoperákat, annak bátran ajánlom.


Értékelés: 4 (alá)
Kedvenc szereplő: Maxim

Köszönjük!
a GCK bloggerei

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co