Pages

2018. március 16., péntek

GenEverglow - "Collab" Projekt - Bemutatkozás / Introduction



Két, egymástól teljesen idegen, független blog.
Egy könyv.
Egy sorozat, ami mindkettőjüket rabul ejtette, és nem ereszti őket azóta sem.
Egy montázs.
És a világuk örökre megváltozott...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aki figyelmes volt eddig, az sok, "véletlenül" elszórt apró jelből sejthette, hogy valamire készülök, készülünk. Nos, most eljött az ideje annak, hogy megosszuk veletek is, mi volt ez a fene nagy titkolózás.

Bloggerek vagyunk, olvasunk, értékelünk, várunk az élet nagy csodáira...ami néha egészen apró dolgokban mutatkozik meg: két blog találkozott, egyesült egy hatalmas, közös projektben, és...a végeredmény az, ami összeköt minket egymással, és veletek. A GCK's Book Review Blog, és a Chronicles of a Bookshelf két bloggerinája  úgy döntött, megmutatja nektek, milyen is az, amikor két blog között létrejön egy szilárd, erős, kompromisszumképes kapcsolat, amikor két ember összefog, keményen, vért izzadva dolgozik, egymást támogatva, egymást segítve. Ehhez a különleges kötelékhez pedig nem  is kellett más, csak egy könyv, egy sorozat, egy montázs, és persze a sors,  amiben addig csak egyikőnk hitt annyira, hogy áthidalta az életét, míg másikunk kevésbé...innentől kezdve azonban mindketten még erősebben hiszünk benne.

De pontosan mit is értünk közös projekt alatt? 

Biztosan olvastátok már Erin Watt, Elle Kennedy, Sarah J. Maas, Mia Sheridan, vagy épp J.L.Armentrout könyveit, sikítás a vége, ha meghalljátok az írónők neveit, és persze  ismeritek, kedvelitek a karaktereiket - ugyan már, hiszen ki ne ismerné Reedet, Eastont, Dean Heyward-Di Laurentis-t, Archert, Rysand-et, vagy épp Daemon Black-et? Na és mi a helyzet akkor, ha például azt mondjuk: Amo Jones, Tillie Cole, K.K.Allen - vagy még inkább: Bishop, Rune, Jaxon? 🙂

A projekt keretein belül szeretnénk megismertetni veletek olyan írókat, akikről itt, Magyarországon lehet, hogy még nem is hallottatok - de odakint, Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendenek, ezres, tízezres rajongótáboruk van. Ezen kívül pedig természetesen olyan könyveket is  bemutatunk, amik nálunk egyenlőre még nem jelentek meg, illetve hazánkban még nem örvendenek szélesebb körű ismertségnek - pedig némelyik igazán megérdemelné, hogy figyeljenek rá. Mi már csak tudjuk.

Ezekben a posztokban találkozhattok majd interjúkkal, értékelésekkel, véleményekkel, részletekkel a könyvekből, zenei listákkal, szereposztással, és még sok más dologgal is. Reméljük, sikerült felkeltenünk az érdeklődéseteket, és ti is legalább olyan izgatottan várjátok ezeket az írásokat, mint amennyi munkával mi készítettük őket.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Most pedig lássuk a két bloggerina bemutatkozását, és hogy hogyan is kerültek össze!

Genevieve: Emlékeim szerint körülbelül 1,5 éve kezdtem el angolul olvasni, és így rengeteg kapu nyílt meg előttem. Természetesen a TBR -- tbr lista jelentése!-- listám is bánta, mert több mint 1000 könyv sorakozik rajta, amiket egyszer mindenképp el szeretnék olvasni. Ennek köszönhetően rengeteg író könyvével ismerkedhettem meg, de külön szeretném kiemelni K.K. Allen,  Amo Jones, Ava Harrison, Jennifer Bene, L.J. Shen és Charleigh Rose történeteit. Amo Jones hatalmas kedvencem és görgettem lefelé a molyos frisseimben mikor rábukkantam Everglow értékelésére, ami egyébként nagyon tetszett. Aztán a bejegyzésben felfedeztem a könyvhöz készült montázsomat (amit még InBookEden blogomra raktam ki). Örültem, hogy másnak is tetszenek a képeim, olyannyira hogy megossza a nagyvilággal. Beszélgettünk majd ráébredtünk a hasonlóságokra, megkedveltük egymást. Aztán jött az ötlet a közös projektről, és beleegyezett! Így készült el ez a projekt, aminek keretein belül minden hónapban egyszer, 4-5 napon keresztül egy könyvet, könyvsorozatot fogunk ismertetni -  a GCK's Book Review Blog és a CoaBs oldalán is."

Everglow: Korábbi posztjaimban már sokszor említettem, egy szenvedélyem van az olvasáson kívül - az angol. Kisgyerekként sokat beszéltek hozzám angolul, így szivacsként szívtam magamba mindent, ami ezzel kapcsolatos, és ez meghatározta az életemet is. A gimnáziumban 6 évig jártam angol előkészítő osztályba, félúton letettem a középfokú érettségit, aztán rá nem sokkal az emelt szintűt is, az egyetemen pedig én voltam az egyetlen, aki az idegen nyelvű kurzusra bökött rá - így délutánonként különórákra jártam. Sok - sok éve természetes számomra, hogy szöveget fordítok, első hallás után írom le a dalszövegeket, nyelvvizsga feladatokat oldok meg - amikor unatkozom, persze, ez is csak én vagyok  - az utóbbi időben pedig egészen új korszak kezdődött az életemben: amikor Brittainy C. Cherry-től elolvastam a Behind the Bars c. könyvet, és a végén csak bámultam, mint a borjú, mert minden egyes szót, szószerkezetet, szlenges kifejezést megértettem, felfogtam, le tudtam írni a lényeget, értékelhető véleményt készítettem róla magyarul, és angolul is - nos, onnantól nem volt megállás, egyik könyv jött a másik után, sorban.
Volt már szerencsém Tillie Colehoz, L.H.Coswayhez, Stacy M. Wrayhez...Goodreads, Twitter, Bloglovin', ez, az, amaz, ezeken a helyeken szintén sokan olvasnak és értékelnek - csak angolul. Ám azt én sem gondoltam volna, hogy jön egy könyv, egy sorozat, amit eleinte nem vettem komolyan, de azóta...konkrétan a rabszolgája vagyok. Ilyen mértékű megszállottságot utoljára az Obszidiánnál éreztem, pedig az nem most volt. Nem ismertem az írónőt, arra pedig végképp nem számítottam, hogy ezt a könyvet rajtam kívül más is olvassa, sőt, szereti is. Pedig de. Tudjátok, erősen hiszek a sorsban - mással nem is tudnám megmagyarázni azt, ami történt. Készítettem az értékeléskor a képet, a montázst - csak ezt épp lusta lajhár voltam önerőből megcsinálni - így egy másik blog képét illesztettem be, forrással. Másnap jött a blog, hogy tetszik neki, amit írtam, és a kép is nagyon szép - kacsintás kíséretében. Így kerültem össze Genevieve-vel, és az angolul is értékelő aranybánya blogjával, a GCK's Book Review Bloggal...hogy most hol tartunk? Nos, számotokra is ki fog derülni. 😉

Kövessetek minket:

Facebook:
GCK's Book Review Blog: https://www.facebook.com/gckreviews/

Twitter: 

Chronicles of a Bookshelf: https://twitter.com/CoaBsEverglow
GCK's Book Review Blog: https://twitter.com/BookGck

Moly.hu

Kövess minket itt és a Chronicles of a Bookself blog oldalán.

Képtalálat a következőre: „black border png”

Our introduction in English

Two blogs that are completely different, independent of each other.
One book.
One series that has captured both of them, and does not allow them to leave ever since.
One montage.
And their world has changed forever.

Those who have been so attentive so far could have guessed through accidentally scattered tiny signals that we are up to something by now. Well, the time has now come to share our secret with you. 

We are bloggers, we read, write reviews, wait for the great wonders and miracles of life... which sometimes appear in tiny things: two blogs have met and have joined into a huge common project, and … the final outcome is what connects us to each other, and with you. The two bloggers of the GCK's Book Review Blog and the Chronicles of a Bookshelf have decided to show you what it is like when a stable, strong and flexible relationship establish between two blogs; when two people join forces, working tirelessly, supporting and helping each other. To this special bond needed no more than a book, a series, a montage, and of course the fate, in which only one of us believed, while the other less… and from now on, both of us believe in it more strongly.

What do we actually mean by common project?

You must have already read from Erin Watt, Elle Kennedy, Sarah J. Maas, Mia Sheridan, or J.L.Armentrout; you are screaming, if you just hear their names, and of course if you know and like their characters. Come on, who does not know Reed, Easton, Dean Heyward-Di Laurentis, Archer, Rysand, or Daemon Black? And what if we say Amo Jones, Tillie Cole, K.K. Allen or rather Bishop, Rune, Jaxon? 

As part of the project we would like to make known to you authors about whom you may not have even heard in Hungary, but they have great popularity in America with huge fans. Moreover, we will present books of course that have not been published yet and are not widely popular in our country. Some of them really deserve to get attention. We just know it. 

In these posts you would run into interviews, reviews, opinions, details about books, with music lists, casting, and many other things. We hope we have aroused your curiosity and interest, and you'll wait excitedly for these writings as we did.

Now let's see the two bloggers’ introductions and how did they come together!

Genevieve: As I recall, I started reading in English about 1.5 years ago, so plenty of doors/gates opened up before me. Unfortunately at the expense of my TBR list, where more than a thousand books are lined up what I would like to read once again. As a result, I have become acquainted with lots of books from different writers. In particular, I would like to emphasise K.K. Allen, Amo Jones, Ava Harrison, Jennifer Bene, L.J. Shen and Charleigh Rose’s stories. Amo Jones is my all-time favorite. When I accidentally found Everglow’s review, it moved my heart. In the posts then I discovered my montage which I had made for the book (which I have put on my  InBookEden blog). I was very pleased to see that other people like my pictures so much to share them with the world. We just talked and then realized the similarities; we have both liked each other right away. And then I came up with the idea of the project, and she approved. So the project was finally completed within which a book or a series of books will be presented once a month for 4 to 5 days on the site of GCK's Book Review Blog and CoaBs.

Everglow: In my earlier posts I have mentioned several times that my other great passion is the English language besides reading. When I was a kid, they talked a lot to me in English, so I was like a sponge soaking up everything, and this determined my life. I attended an English preparatory class for six years in the secondary school; in the halfway I put the intermediate level school-leaving examination in English and soon in advanced level. At the university I was the only who joined a foreign language course, so I went to private lessons every afternoon. It seemed natural for me to translate texts, write down lyrics after the first hearing, solve language exam tasks, of course - when I am bored; this is also me. In recent times, however, a new era began in my life. After reading Brittainy C. Cherry’s book Behind the Bars I was so surprised that I could understand every word, phrase and slang; I was able to write useful review and appreciable  opinion about it in Hungarian and in English as well.
From the time there were no breaks, and one book came after another. I have already had  the pleasure of getting to know Tillie Cole, L.H.Cosway, Stacy M. Wray. Goodreads, Twitter, Bloglovin', this-that-and-the-other, many people read and rate books in these places – only in English. I have never thought that there is a book, a series that I did not take it seriously at first, but since then I am its slave. I have never felt such an obsession, only after reading Obsidian, which was a while ago. I did not know authoress I did not expect to see anyone will read this book besides me, or even love it. But they do. You know that I strongly believe in fate – I do not know how to explain what happened. Instead of making a picture, a montage –I was lazy to do it myself – I inserted a picture of a blog, with reference. Next day the blog answered with a winking happy smiley that she liked what I write, and the picture too. That's how I got together with  Genevieve and her gold mine blog, GCK's Book Review Blog. Where are we now? Well, I guess you are going to find that out.

Follow us
Facebook:

GCK's Book Review Blog: https://www.facebook.com/gckreviews/

Moly.hu


Follow us here and on the blog site of the Chronicles of a Bookshelf!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése